با مراقبت‌های بعد از جراحی ایمپلنت طول مدت بهبودی را کوتاه کنید

با مراقبت‌های بعد از جراحی ایمپلنت طول مدت بهبودی را کوتاه کنید

ایمپلنت‌های دندانی به یک دلیل اصلی (عدم نیاز به وجود ریشه دندان ) متفاوت از روش‌های دیگر بازسازی دندان هستند. زمانی که دندان اصلی شما کشیده می‌شود، علاوه بر از دست رفتن تاج دندان (قسمت قابل رؤیت دندان که همه تقریباً با آن آشنا هستند)، ریشه آن که به تحریک استخوان فک کمک کرده و آن را سالم و کامل حفظ می‌کند نیز کشیده می‌شود. زمانی که دندان کشیده شد، بافت و استخوان شروع به تحلیل رفتن می‌کنند که می‌تواند به مرور زمان منجر به بروز بیمارهای بیشتر دهان و دندان و حتی از بین رفتن کانتور صورت شود. کاشت ایمپلنت‌های دندانی تنها روش درمان مؤثر در درمان این مشکل هستند زیرا یک پست کوچک از جنس تیتانیوم مستقیماً درون فک قرار داده می‌شود، به آن نیروی تازه بخشیده و یک فونداسیون و پایه مقاوم و محکم برای دندان جدید ایجاد می‌کند. زمانی که تصمیم به استفاده از ایمپلنت‌های دندانی گرفتید، ممکن است بر روی انجام عمل کاشت ایمپلنت دندانی خود تمرکز داشته باشید اما باید به فکر مراقبت‌های فوری و بلند مدت پس از کاشت دندان جدید نیز باشید.

بسیاری از بیماران از این که عمل کاشت ایمپلنت دندانی چگونه انجام می‌شود و ناراحتی‌های بسیار کمی ممکن است پس از کاشت آن ایجاد شود شگفت‌زده می‌شوند. پیشرفت‌های تکنولوژی و آماده‌سازی دقیق قبل از عمل کاشت دندان می‌تواند آن را به یک عمل ساده و جزئی جراحی تبدیل کند. بیشتر برنامه‌ریزی‌ها و ارزیابی‌ها باید قبل از کاشت ایمپلنت انجام شوند.

با وجود این که ایمپلنت دندانی جراحی کم مخاطره‌ای است اما برای موفقیت آن باید مراقبت‌های بعدی آن جدی گرفته شود. رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله مراقبت‌های لازم بعد از تمام درمان‌های دندانپزشکی است. گروه محصولات دانیال روژ آماده است تا با ارائه بهترین و باکیفیت‌ترین محصولات بهداشت دهان و دندان به شما برای حفظ سلامتی و رعایت بهداشت دهانی خود کمک کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن 02188871281 تماس حاصل فرمایید

ایمپلنت دندان چه مزایایی دارد؟


ایمپلنت دندان چه مزایایی دارد؟

برخی از مزایای کاشت ایمپلنت‌های دندانی عبارتند از:

  • آنها کاملاً طبیعی به نظر می‌رسند، در واقع، بسیاری از بیماران پس از مدتی فراموش می‌کنند که دندان‌ها آنها طبیعی نیست.
  • مقاوم، مستحکم و پردوام هستند
  • می‌توان آنها را مانند دندان‌های طبیعی مسواک کرده و از نخ دندان برای تمیز کردن آنها استفاده کرد.
  • با جود آنها شما می‌توانید غذاها و نوشیدنی‌ها را به طور عادی میل کنید، هیچ محدودیتی وجود ندارد
  • اگر از آنها درست مراقبت شود می‌توان مادام‌العمر از آنها استفاده کرد.

نحوه انجام عمل جراحی 


برای بیشتر بیماران، کاشت ایمپلنت‌های دندانی طی دو عمل جراحی انجام می‌شود. اول، ایمپلنت در استخوان فک قرار داده می‌شود. سه تا شش ماه بعد از آن، ایمپلنت در زیر سطح لثه به تدریج با استخوان فک یکپارچه می‌شود. اگر شما دندان مصنوعی دارید می‌توانید از آنها به طور موقت استفاده کرده و در این مدت غذاهای نرم میل کنید.

پس از یکپارچه شدن ایمپلنت با استخوان فک، فاز دوم اجرا می‌شود. پزشک پست‌های کوچکی که از لثه خارج می‌شود را به آن متصل می‌کند که مانند یک انکر یا لنگر برای دندان مصنوعی عمل کرده یا از آنها برای وصل کردن تاج دندان مصنوعی استفاده می‌شود. بدون توجه به این که شما ایمپلنت‌ها را برای نگهداری دندان‌های مصنوعی به کار می‌برید یا آنها را جایگزین دندان‌های افتاده و از دست رفته خود می‌کنید، این پست‌ها در دهان دیده نمی‌شوند. زمانی که دندان‌های مصنوعی کار گذاشته شدند، این پست‌ها هنوز غیر قابل دیدن هستند. همه فرایند این عمل معمولاً 4 تا 5 ماه طول می‌کشد. بیشتر بیماران ممکن است وقفه‌ای جزئی در زندگی روزمره خود تجربه کنند.

چرا مراقبت‌های بعد از ایمپلنت اهمیت دارد؟


پس از درمان، شما باید هر روز بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید تا ایمپلنت‌های شما سالم باقی بمانند. شما متعهد و مسئول به حفظ سلامت ایمپلنت‌های دندانی خود، دندان‌ها و دهان خود هستید تا از بروز مشکلات جلوگیری شود. به این منظور باید به طور دوره‌ای و مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر ایمپلنت‌های شما خوب به نظر برسند و اگر استخوان‌های نگهدارنده آنها محکم و سالم باشند، شما برای سالیان طولانی آنها را در دهان خود خواهید داشت. به شما دستورالعمل‌هایی برای مراقبت‌های فوری پس از درمان جهت حفظ سلامت دهان داده می‌شود.

 قبل از درمان به چه مواردی باید فکر کنید؟


قبل از درمان به چه مواردی باید فکر کنید؟

معمولاً بیماران قبل از آغاز درمان با سؤالاتی در ذهن خود مواجه هستند که این سؤالات عبارت‌اند از:

احتمال این که نیاز به گرفتن مرخصی پیدا کنید بسیار کم است اما بهتر است برای احتیاط یک یا دو روز مرخصی بگیرید. سعی کنید تعهدات کاری و اجتماعی بزرگی تا چند روز پس از درمان برای خود تنظیم نکنید.

توصیه می‌شود که برای رانندگی کردن و بازگرداندن شما به منزل یک نفر را همراه خود بیاورید. کاشت ایمپلنت معمولاً تحت بیهوشی موضعی انجام می‌شود اما ممکن است به شما آرام‌بخش نیز زده شود. این کار از طریق دهان و به صورت خوراکی یا به صورت تزریق در ورید ممکن است انجام شود. اگر برای شما از آرام بخش استفاده شد باید یک نفر بزرگسال در هنگام انجام عمل جراحی همراه شما باشد و شما را پس از آن تا منزل مشایعت کند. دندانپزشک در صورت استفاده از آرام بخش، توصیه‌های لازم را به شما می‌کند.

ممکن است شما نیازی به استفاده از داورهای مسکن نداشته باشید اما برای احتیاط بهتر است در منزل داروهای مسکن داشته باشید. اگر شما نسبت به دارویی حساسیت دارید باید به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

 درباره مراقبت‌های بعد از ایمپلنت چه سؤالاتی دارید؟


درباره مراقبت‌های بعد از ایمپلنت چه سؤالاتی دارید؟

برای روزهای بعد از جراحی نیز ممکن است سؤالاتی در ذهن شما باشد که عبارت‌اند از:

خونریزی‌های جزئی پس از انجام عمل کاشت ایمپلنت‌های دندانی عادی و طبیعی است. دندان پزشک از شما می‌خواهد که با فشار بایت، یک گاز را حدود یک ساعت روی ناحیه درمان شده فشار دهید. سپس این گاز به آرامی برداشته می‌شود. در صورت نیاز این کار را نیم ساعت بعد با یک گاز دیگر دوباره تکرار کنید. در موارد نادر ممکن است خونریزی ادامه داشته باشد، یک چای کیسه‌ای مرطوب را به مدت 30 دقیقه محکم گاز بگیرید. اسید تانیک موجود در برگ‌های چای به تسریع لخته شدن خون کمک می‌کند. پس از کاشت ایمپلنت معمولاً خونریزی کمتری نسبت به زمانی که دندان خود را می‌کشید خواهید داشت زیرا ایمپلنت در یک جای خالی کاشته می‌شود. هیچ جای بازی پس از درمان باقی نمی‌ماند.

پس از کاشت ایمپلنت نباید دهان خود را بشورید و نباید محل جراحی را با زبان یا انگشت خود بمالید. این کار ممکن است باعث جابجایی لخته خون ایجاد شده و بروز خونریزی شود. آب دهان خود را بیرون نریزید، با نی مایعات ننوشید و سیگار هم نکشید. این‌ها باعث باز شدن لخته خون و کاهش سرعت روند بهبودی می‌شود.

فعالیت‌های خود را در روز انجام عمل جراحی محدود کنید زیرا انجام فعالیت‌های سنگین باعث افزایش خونریزی می‌شود. اگر خونریزی ادامه پیدا کرد باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

ممکن است پس از درمان دچار کمی کبودی و تورم شوید. تورم در روز پس از انجام عمل ایجاد شده و ممکن است دو تا سه روز ادامه داشته باشد. این طبیعی است و می‌توان آن را با استفاده فوری از بسته‌های یخ (یا بسته سبزیجات یخ زده) که در یک حوله پیچیده شده است روی طرفی از صورت که عمل در آن سمت انجام شده است، کاهش داد. ممکن است دندانپزشک به شما توصیه کند که پس از انجام عمل و در همان روز از بسته‌های یخ روی صورت خود استفاده کنید و 20 دقیقه آن را روی صورت قرار دهید و 10 دقیقه بردارید. پس از 24 ساعت، استفاده از یخ تأثیری نخواهد داشت. در این هنگام باید از بخار مرطوب برای کاهش تورم استفاده کنید.

این احتمال وجود دارد که شما ناراحتی خفیفی پس از کاشت ایمپلنت دندانی داشته باشید. ممکن اسد دندانپزشک برای شما مقادیر کمی داروها مسکن تجویز کند تا قبل از رفع اثر بهوشی آنها را مصرف کرده و سپس از تا دو روز پس از انجام عمل جراحی از آنها با دوز بیشتر استفاده کنید. برای بیشتر بیماران، مصرف داروهای مسکن بدون نیاز به نسخه پزشک که معمولاً برای درمان سر درد استفاده می‌شود کافی است. هر درد و ناراحتی به مرور پس از عمل از بین خواهد رفت. اگر چند روز پس از انجام عمل، درد و تورم افزایش یافت باید با دندانپزشک تماس بگیرید تا داروها و اقدامات مورد نیاز برای افزایش راحتی شما را تجویز نماید.

 خوردن و آشامیدن پس از کاشت ایمپلنت


خوردن و آشامیدن پس از کاشت ایمپلنت

توصیه می‌شود در روز پس از کاشت ایمپلنت از نوشیدنی‌های سرد استفاده کنید. ابرسانی به بدن از اهمیت زیادی برخوردار است. از نوشیدن مایعات داغ، الکل و مصرف غذاهای داغ و تند خودداری کنید. تا زمان رفع اثر بی حسی، غذا نخورید. با این که ممکن است غذا خوردن در روزهای اول پس از عمل چالش‌برانگیز باشد، سعی کنید که غذاهای مغذی میل کنید. با این کار شما سریع‌تر بهبود یافته و انرژی بیشتری دریافت می‌کنید. سعی کنید از غذاهای نرم‌تر استفاده کنید و با سمتی از دهان که ایمپلنت در آن قرار دارد کمتر بجوید. بهتر است از خوردن غذاهایی مانند پاپ کورن، مغزیجات یا میوه‌های هسته‌دار پرهیز کنید زیرا ممکن است بچسبند و باعث بروز عفونت شوند. معمولاً بیشتر بیماران می‌توانند 7 تا 10 روز پس از انجام عمل به رژیم غذایی نرمال خود بازگردند.

بهداشت دهان و دندان پس از انجام عمل جراحی


رعایت درست بهداشت دهان و دندان برای موفقیت‌آمیز بودن روند بهبودی بسیار مهم است. در صورت تجویز دهان‌شویه کلروهگزیدین توسط دندانپزشک، از آن استفاده کنید. روز بعد از انجام عمل جراحی، از آب نمک گرم برای شستشوی دهان خود استفاده کنید. این کار را می‌توانید 4 تا 5 مرتبه در روز به خصوص پس از خوردن هر وعده غذایی انجام دهید. در هنگام استفاده از دهان‌شویه آرام باشید و از قرقره کردن شدید آن خودداری کنید. دندانپزشک شما را به تمیز کردن دندان‌ها و اباتمنت ها با مسواک ترغیب می‌کند اما باید مراقب قسمت‌های اطراف ایمپلنت باشید.

 فرایند بهبودی پس از عمل کاشت ایمپلنت


فرایند بهبودی معمولاً با ناراحتی‌های جزئی طی می‌شود. در بیشتر موارد، دندانپزشک اجازه می‌دهد لثه بهبود یافته و ایمپلنت به استخوان فک جوش بجوید و سپس دندان‌ها دائمی را جایگزین می‌کند. معمولاً فرانید بهبودی از 6 هفته تا 6 ماه طول می‌کشد. بخیه‌ها پس از 7 تا 14 روز به طور عادی برداشته شده یا جذب می‌شوند. دندانپزشک چشم انداز مورد انتظار را برای شما تبیین می‌کند.

انتخاب یک سبک زندگی سالم برای موفقت آمیز بودن فرایند بهبودی بسیار ضروری است. استعمال دخانیات به میزان چشمگیری بر فرایند بهبودی تأثیر می‌گذارد. نیکوتین موجود در سیگار باعث انقباض عروق خونی و کاهش جریان خون در بافت‌های نرم می‌شود که بر واکنش‌های طبیعی ایمنی اثر می‌گذارد. این کار باعث کاهش سرعت روند بهبودی شده و بر سلامت لثه و استخوان فک در بلند مدت تأثیر می‌گذارد. سیگار کشیدن احتمال این که ایمپلنت به درستی بهبودی نیابد را افزایش داده و احتمال موفقت آمیز نبودن آن را افزایش می‌دهد. رزیم غذایی نامناسب، مصرف زیاد الکل و عدم مراقبت‌های دهانی باعث کاهش سرعت روند بهبودی می‌شوند.

طول دوره بهبودی برای هر فرد متفاوت است. طول دوره بهبودی به وضعیت فردی هر بیمار و برنامه درمان او بستگی دارد. دندانپزشک بر این اساس زمان مراجعات بعدی را تعیین می‌کند. دندانپزشک قبل و بعد از انجام عمل برای شما مصرف آنتی بیوتیک تجویز می‌کند. اگر آنتی بیوتیک برای شما تجویز شده باید دوره درمانی آن را کامل کنید تا از بروز عفونت‌های احتمالی پیشگیری شود.

 آیا پس از درمان می‌توانم از دندان‌های مصنوعی خودم استفاده کنم؟


دندان‌های مصنوعی جزئی یا کامل را نباید بلافاصله پس از انجام عمل استفاده کرد. اگر شما دندان مصنوعی دارید که روی ایمپلنت را می‌پوشاند، باید برای حفاظت از محل ایمپلنت در هنگام دوران اولیه بهبودی، حتی‌الامکان کمتر از آن استفاده کنید. اگر در هنگام درمان، دندان موقتی مورد استفاده قرار گیرد، نباید فشار کنترل نشده‌ای بر ایمپلنت‌های زیر آن وارد شود. دندانپزشک دستورالعمل خاصی در مورد استفاده از دندان‌های مصنوعی یا دندان‌های جایگزین پس از کاشت ایمپلنت به شما می‌دهد.

 مراقبت‌های بلند مدت


زمانی که ایمپلنت جدید و لثه اطراف آنها بهبود یافت و دندان‌های جایگزین در دهان قرار داده شد، باید مانند دندان‌های طبیعی خود از آنها مراقبت کنید. برای حفظ دندان‌ها و لثه، دومرتبه در روز مسواک زده و نخ دندان بکشید و به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر دندان‌های خود را به درستی تمیز نکنید، باکتری‌ها در دهان جمع شده و باعث ایجاد التهاب می‌شوند. اگر این عوارض تحت درمان قرار نگیرند، التهاب باعث تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت می‌شود. در نهایت، ایمپلنت در استخوان شل می‌شود و می‌افتد.

برای عملکرد بهتر جهت رعایت بهداشت دهانی با وجود درمان ایمپلنت به موارد زیر توجه داشته باشید:

انتخاب نخ دندان مناسب ایمپلنت

انتخاب نخ دندان مناسب ایمپلنت

انواع مختلفی نخ دندان در بازار وجود دارد و معمولاً استفاده از نخ‌های بدون موم یا نخ دندان مخصوص ایمپلنت برای محافظت از بافت اطراف ایمپلنت توصیه می‌شود. برای پروتزهای نگهدارنده، پروتزهای تگهدارنده ثابت یا فضاهای اینترپروگزیمال عریض‌تر از فلاس تریدر یا نخ دندان مخصوص استفاده کنید.

انتخاب مسواک مخصوص ایمپلنت

انتخاب مسواک مخصوص ایمپلنت

تحقیقات متعدد در مورد تأثر نوع مسواک بر ایمپلنت انجام شده است. نتایج نشان می‌دهد که تفاوت زیادی بین مسواک‌های سونیک، الکتریکی یا دستی وجود ندارد. باید بر سازگاری با پروتز و مهارت بیمار تمرکز کرد. به بیمار توصیه می‌شود که دو مرتبه در روز ایمپلنت‌ها را مسواک کرده تا پلاک‌های باکتریایی با یک خمیردندان از روی آنها برداشته شود. مسواک نرم باید مورد استفاده قرار گیرد؛ گزینه‌های شما عبارتند از مسواک دستی، الکتریکی یا سونیک، سالکبراش یا مسواک نرم

موفق بودن ایمپلنت دندانی


موفق بودن ایمپلنت دندانی

بیماران گزارش داده‌اند که درد ناشی از کاشت ایمپلنت‌های دندانی کمتر از کشیدن دندان یا عصب کشی است. کاشت ایمپلنت‌های دندانی معمولاً راحت‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شود. این یک عملی است که باید با برنامه‌ریزی دقیق ساماندهی شود. این بدان معنی است که مراقبت‌های پس از عمل و فرایند بهبودی نیز معمولاً به راحتی طی می‌شوند. برای حفظ نتایج عمل باید مراقبت‌های دقیق بهداشتی دهان و دندان خود را به دقت رعایت کنید. تمیز کردن ایمپلنت‌ها دشوار نیست و زمانی که دندانپزشک از نحوه درمان شما راضی باشد، مراقبت‌های بعدی درست مانند آن چیزی است که برای دندان‌های طبیعی خود انجام می‌دهید.